culinaire zaken .nl |
Kip met appel en banaan | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Goedkoop | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 1.25 75 1.50 10 10 5 4 4 2 2 1.50 1 1 1 1 1 - |
deciliter deciliter gram centiliter gram stuks eetlepel stuks stuks zakje eetlepel theelepel stuks eetlepel gram stuks stuks naar smaak |
sap (appel-) creme fraiche boter (room-) sap (citroen-) kokos (geraspt) bitterkoekje meel (paneer-) appel (Golden Delicious) kippenbout suiker (vanille-) amandel (gepeld) kerrie (poeder) appel rum zout banaan ei (kip) peper | ||
Berei- ding |
Kip inwrijven met zout, peper en kerriepoeder. In diep bord ei losroeren. In ander diep bord paneermeel strooien. Kip eerst door ei halen, dan door paneermeel wentelen. In koekepan boter verhitten. Kip in circa 25min rondom gaar en bruin bakken. Intussen schaal voorverwarmen. Appel wassen, klokhuis verwijderen en in schijfjes snijden. Banaan pellen en in plakjes snijden. Amandelen fijnhakken. Kip op warme schaal leggen. Garneren met appel en banaan. Bestrooien met amandelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2184 KiloJoules 520 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |