culinaire
zaken
.nl
Kip in sherry
(Pechuga de pollo en jerez)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
2.50
100
7.50
2
2
2
1
gram
deciliter
gram
centiliter
eetlepel
teentje
eetlepel
takje
kipfilet
sherry (droog)
olijf (groen)
bouillon (kippen-)
bloem ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de kipfilet in repen van 3 centimeter breed. Bestrooi ze met zout en peper en wentel ze door de bloem.
Verhit de olie in een wok en bak de stukjes kip in 4 minuten rondom bruin. Schep ze met een schuimspaan op een bord.
Roer de sherry en de krachtige bouillon door het bakvet. Pers de teentjes knoflook erboven uit en voeg de tijm toe. Kook het vocht op hoog vuur in 5 minuten tot ongeveer de helft in.
Scheo de stukken kip door het vocht en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen. Snij de olijven (met pigment) in plakjes en voeg ze aan de kip toe. Warm het gerecht nog even goed door.
Voedings-
waarde
Energie1869 KiloJoules
445 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram