culinaire zaken .nl |
Kip in sherry (Pechuga de pollo en jerez) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Spanje | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 2.50 100 7.50 2 2 2 1 |
gram deciliter gram centiliter eetlepel teentje eetlepel takje |
kipfilet sherry (droog) olijf (groen) bouillon (kippen-) bloem knoflook olie (olijf-) tijm (vers) | ||
Berei- ding |
Snij de kipfilet in repen van 3 centimeter breed. Bestrooi ze met zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit de olie in een wok en bak de stukjes kip in 4 minuten rondom bruin. Schep ze met een schuimspaan op een bord. Roer de sherry en de krachtige bouillon door het bakvet. Pers de teentjes knoflook erboven uit en voeg de tijm toe. Kook het vocht op hoog vuur in 5 minuten tot ongeveer de helft in. Scheo de stukken kip door het vocht en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen. Snij de olijven (met pigment) in plakjes en voeg ze aan de kip toe. Warm het gerecht nog even goed door. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1869 KiloJoules 445 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |