culinaire zaken .nl |
Spies voor de barbecue - kipsjaslik | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Barbecue Goedkoop | Grill/grillplaat Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 75 2 1 1 2 2 8 1 - 1 |
gram gram stuks stuks stuks eetlepel stuks stuks eetlepel naar smaak eetlepel |
kipfilet spek (rook-) ui paprika (rood) banaan sap (citroen-) ananas (schijven) champignon olie peper majoraan (gedroogd) | ||
Berei- ding |
De kipfilet in 16 evengrote blokjes snijden, het rookspek in 8 reepjes. De uitjes schoonmaken, de rode paprika in 8 stukjes snijden, net als de banaan. Deze met citroensap besprenkelen. De ananasschijven in vieren snijden en de champignons wassen. Steek aan 8 pennen: een blokje kip, een uitje, een reepje rookspek, een stukje banaan, een stukje paprika, een blokje kip, een stukje ananas en een champignon. De sjasliks met wat olie bestrijken en met wat peper en majoraan bestrooien. Het rooster van de oven met aluminiumfolie bekleden en de pennen om en om hierop leggen. De grill 10 minuten voorverwarmen, het rooster 10 centimeter onder de grill schuiven en de sjasliks 8 minuten aan iedere kant grilleren. Dit kan natuurlijk ook uitstekend op de barbeque (minimaal 8 minuten aan elke kant). Lekker met: rijst en zigeunersaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1158 KiloJoules 276 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 26 gram 4 gram |