culinaire zaken .nl |
Karbonade (rib of haas, pakketje) (Ribkarbonade 12 minuten en haaskarbonade 10 minuten bak) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Goedkoop | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 4 4 4 2 1 1 - - |
stuks stuks takje eetlepel theelepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
varkenskarbonade (rib-) peen (bos-) peterselie (vers) doperwt (blik) rozemarijn ui olie peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Bak de karbonades snel om en om bruin in de hete olie. Neem 4 stukken aluminiumfolie, leg op elk stuk een karbonade en bestrooi ze met peper, zout en rozemarijn. Leg op elke karbonade een eetlepels doperwtjes, 1 in plakjes gesneden bospeentje, een tak peterselie en 1/4 deel van de gesnipperde ui. Vouw de folie dicht en leg het vlees 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven (200). Serveer met: aardappelrosti en gekookte peultjes. Zowel rib- als haaskarbonaadjes zijn geschikt voor dit gerecht. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1241 KiloJoules 295 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 31 gram 1 gram |