culinaire
zaken
.nl
Karbonade (rib of haas, pakketje)
(Ribkarbonade 12 minuten en haaskarbonade 10 minuten bak)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
4
4
4
2
1
1
-
-
stuks
stuks
takje
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
varkenskarbonade (rib-)
peen (bos-)
peterselie (vers) ingrediënt info
doperwt (blik)
rozemarijn ingrediënt info
ui ingrediënt info
olie ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Bak de karbonades snel om en om bruin in de hete olie. Neem 4 stukken aluminiumfolie, leg op elk stuk een karbonade en bestrooi ze met peper, zout en rozemarijn. Leg op elke karbonade een eetlepels doperwtjes, 1 in plakjes gesneden bospeentje, een tak peterselie en 1/4 deel van de gesnipperde ui. Vouw de folie dicht en leg het vlees 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven (200). Serveer met: aardappelrosti en gekookte peultjes. Zowel rib- als haaskarbonaadjes zijn geschikt voor dit gerecht.
Voedings-
waarde
Energie1241 KiloJoules
295 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
31 gram
1 gram