culinaire
zaken
.nl
Kalfsfricandeau met tutti frutti
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
250
50
10
2
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
mililiter
theelepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
Kalfsfricandeau ingrediënt info
tutti-frutti
boter (room-)
rum
gember (poeder) ingrediënt info
sap (citroen-)
honing
meel (aardappel-)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
In zeef tutti-frutti wassen. In kom met 0,5 liter water en rum circa 6 uur weken.
Berei-
ding
Vlees inwrijven met zout, peper en gemberpoeder. In braadpan boter verhitten. Vlees in circa 10 minuten rondom bruinbakken. Met deksel op pan in nog circa 20 minuten zachtjes gaarbakken. Af en toe keren. Intussen schaal voorverwarmen. In steelpan tutti-frutti met weekvocht circa 20 minuten zachtjes koken. In kommetje aardappelmeel met 2 eetlepels koud water gladroeren. Al roerende aan tutti-frutti toevoegen. Blijven roeren tot lichtgebonden saus. Honing en citroensap erdoor roeren. Vlees op plank leggen en circa 3 minuten laten afkkoelen. In plakken snijden. Op warme schaal rangschikken. Tutti-fruttisaus erover schenken.
Voedings-
waarde
Energie1746 KiloJoules
416 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
44 gram
27 gram
0 gram