culinaire zaken .nl |
Kalfsfricandeau met tutti frutti | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 06:00 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Feestelijk | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 250 50 10 2 1 1 1 - - |
gram gram gram mililiter theelepel eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
Kalfsfricandeau tutti-frutti boter (room-) rum gember (poeder) sap (citroen-) honing meel (aardappel-) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
In zeef tutti-frutti wassen. In kom met 0,5 liter water en rum circa 6 uur weken. | |||
Berei- ding |
Vlees inwrijven met zout, peper en gemberpoeder. In braadpan boter verhitten. Vlees in circa 10 minuten rondom bruinbakken. Met deksel op pan in nog circa 20 minuten zachtjes gaarbakken. Af en toe keren. Intussen schaal voorverwarmen. In steelpan tutti-frutti met weekvocht circa 20 minuten zachtjes koken. In kommetje aardappelmeel met 2 eetlepels koud water gladroeren. Al roerende aan tutti-frutti toevoegen. Blijven roeren tot lichtgebonden saus. Honing en citroensap erdoor roeren. Vlees op plank leggen en circa 3 minuten laten afkkoelen. In plakken snijden. Op warme schaal rangschikken. Tutti-fruttisaus erover schenken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1746 KiloJoules 416 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 44 gram 27 gram 0 gram |