culinaire zaken .nl |
Hazerug met selderijmousse | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:32 | |
Indelingen | Wild / Gevogelte | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
20 10 4 2 1 1 - |
stuks gram stuks eetlepel knol eetlepel naar smaak |
peper (korrels, groen) boter (room-) hazerug (filet) creme fraiche selderij (knol-) selderij (blad-) zout | ||
Berei- ding |
Laat de poelier de hazeruggen fileren. Snij de geschilde knolselderij in blokjes. Kook deze blokjes gaar. Schep de selderij uit het kookvocht en pureer de groente met behulp van een keukenmachine. Spatel er de creme fraiche en selderijblaadjes door. Breng deze selderijmousse op smaak met zout. Houd de mousse warm in een vuurvaste schaal die in de oven wordt gezet. Bak de met zout bestrooide hazerugfilets in boter op een hoog vuur rondom bruin. Doe de peperkorrels in de pan. Draai het vuur wat lager en laat de filets nog eens zeven minuten bakken. Het vlees is dan rose gebraden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1094 KiloJoules 260 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 30 gram 0 gram |