culinaire
zaken
.nl
Hazerug met selderijmousse
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
20
10
4
2
1
1
-
stuks
gram
stuks
eetlepel
knol
eetlepel
naar smaak
peper (korrels, groen) ingrediënt info
boter (room-)
hazerug (filet)
creme fraiche ingrediënt info
selderij (knol-)ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Laat de poelier de hazeruggen fileren. Snij de geschilde knolselderij in blokjes. Kook deze blokjes gaar. Schep de selderij uit het kookvocht en pureer de groente met behulp van een keukenmachine. Spatel er de creme fraiche en selderijblaadjes door. Breng deze selderijmousse op smaak met zout. Houd de mousse warm in een vuurvaste schaal die in de oven wordt gezet. Bak de met zout bestrooide hazerugfilets in boter op een hoog vuur rondom bruin. Doe de peperkorrels in de pan. Draai het vuur wat lager en laat de filets nog eens zeven minuten bakken. Het vlees is dan rose gebraden.
Voedings-
waarde
Energie1094 KiloJoules
260 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1 gram
30 gram
0 gram