culinaire zaken .nl |
Hazerug in rode wijnsaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Wild / Gevogelte | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 1.50 100 1 50 50 5 2 2 2 2 1 - |
stuks deciliter gram deciliter gram gram centiliter stuks takje eetlepel theelepel stuks naar smaak |
hazerug (filet) bouillon (wild-) wortel wijn (rood) ham (Parma-) boter (bak-) port (rood) ui tijm (vers) bloem piment (poeder) laurier (blad) peper (wit) | ||
Berei- ding |
Pel en snipper de uien, snij de worteltjes in plakjes en de ham (evt. rauwe ham) in reepjes. Wrijf het vlees in met peper en pimentpoeder. Verhit de boter in een braadpan en braad hierin de hazeruggen rondom bruin. Neem ze uit de pan. Bak de ham, uien, worteltjes en het gekneusde laurierblad enkele minuten heel zachtjes in de braadboter. Roer de bloem erdoor en bak dit al roerend 2 minuten mee. Schenk de bouillon, wijn en port in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Leg de hazeruggen weer in de pan en stoof ze, met het deksel half op de pan, in 30 minuten bijna gaar. Doe de hazeruggen met de saus over in een mooie schaal. Snij aan tafel het vlees van de rug los. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1404 KiloJoules 334 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 19 gram 2 gram |