culinaire
zaken
.nl
Hazerug in rode wijnsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
1.50
100
1
50
50
5
2
2
2
2
1
-
stuks
deciliter
gram
deciliter
gram
gram
centiliter
stuks
takje
eetlepel
theelepel
stuks
naar smaak
hazerug (filet)
bouillon (wild-)
wortel
wijn (rood)
ham (Parma-)
boter (bak-)
port (rood)
ui ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
piment (poeder)
laurier (blad)
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Pel en snipper de uien, snij de worteltjes in plakjes en de ham (evt. rauwe ham) in reepjes. Wrijf het vlees in met peper en pimentpoeder. Verhit de boter in een braadpan en braad hierin de hazeruggen rondom bruin. Neem ze uit de pan. Bak de ham, uien, worteltjes en het gekneusde laurierblad enkele minuten heel zachtjes in de braadboter. Roer de bloem erdoor en bak dit al roerend 2 minuten mee. Schenk de bouillon, wijn en port in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Leg de hazeruggen weer in de pan en stoof ze, met het deksel half op de pan, in 30 minuten bijna gaar. Doe de hazeruggen met de saus over in een mooie schaal. Snij aan tafel het vlees van de rug los.
Voedings-
waarde
Energie1404 KiloJoules
334 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
19 gram
2 gram