culinaire zaken .nl |
Gebraden kip met verse kaas en kruiden (Polastri pini e boni) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Oven | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.35 250 3 - - - |
kilogram gram centiliter naar smaak naar smaak naar smaak |
kip (braad-) kaas (ricotta) melk kruiden (tuin-) zout peper | ||
Berei- ding |
Klop de verse kaas zacht met 2 tot 3 eetlepels melk en roer de tuinkruiden en zout en peper naar smaak erdoor. Maak het vel van de kip los vanaf de nek. Vul de ruimte onder het vel met het kaasmengsel. Verdeel het gelijkmatig op zijn plaats door vanaf de buitenkant te drukken. Prik het vel bij de nek dicht met houten cocktailprikkers en naai eventuele scheuren in het vel dicht met een draadje. Plaats de kip in een braadslee en braad deze 12 minuten bij 245 graden Celcius. Zet de oven iets lager en braad de kip 45 minuten bij 170 graden Celcius tot het vlees gaar is. Bedruip de kip regelmatig met het braadvocht. Dien op met gebakken aardappelschijfjes en een frisse salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3247 KiloJoules 773 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 66 gram 0 gram |