culinaire zaken .nl |
Eend (vorstelijke) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Wild / Gevogelte | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.25 3 2 2 1 1 - - |
deciliter stuks eetlepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
room eendefilet boter (room-) creme de cassis ui azijn (wijn-,rood) peper (zwart) zout | ||
Berei- ding |
Verwijder het dikke vel van de eendeborsten en wrijf ze in met peper en zout. Verhit de boter in de koekepan en braad de eendeborsten, net als biefstuk, aan beide zijden bruin. Laat ze nog een paar minuten bakken, zodat ze van binnen rozerood blijven. Leg het vlees even op een voorverwarmd bord, terwijl u de saus afmaakt. Bak de fijne uisnippers (niet meer dan 2 el) glazig in de boter en blus met de wijnazijn. Roer er vervolgens de creme de cassis en de room door en laat dit nog nog even zachtjes kokend indikken. Proef de saus, die nu zachtrins moet zijn, en breng hem eventueel verder op smaak met nog een beetje creme de cassis en wat peper en zout. Snij de eendeborsten in circa 1 centimeter dikke plakken, schep op elk bord een paar lepels saus en leg er de plakken eend op. Garneer met bv enkele plakken courgette, een aardappeltje en een takje peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2867 KiloJoules 683 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 15 gram 1 gram |