culinaire
zaken
.nl
Eend (vorstelijke)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.25
3
2
2
1
1
-
-
deciliter
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
room
eendefilet
boter (room-)
creme de cassis
ui ingrediënt info
azijn (wijn-,rood) ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Verwijder het dikke vel van de eendeborsten en wrijf ze in met peper en zout. Verhit de boter in de koekepan en braad de eendeborsten, net als biefstuk, aan beide zijden bruin. Laat ze nog een paar minuten bakken, zodat ze van binnen rozerood blijven. Leg het vlees even op een voorverwarmd bord, terwijl u de saus afmaakt. Bak de fijne uisnippers (niet meer dan 2 el) glazig in de boter en blus met de wijnazijn. Roer er vervolgens de creme de cassis en de room door en laat dit nog nog even zachtjes kokend indikken. Proef de saus, die nu zachtrins moet zijn, en breng hem eventueel verder op smaak met nog een beetje creme de cassis en wat peper en zout. Snij de eendeborsten in circa 1 centimeter dikke plakken, schep op elk bord een paar lepels saus en leg er de plakken eend op. Garneer met bv enkele plakken courgette, een aardappeltje en een takje peterselie.
Voedings-
waarde
Energie2867 KiloJoules
683 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
15 gram
1 gram