culinaire zaken .nl |
Babi Merah 2 (Rood varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Vlees | Pittig | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 8 1 15 15 10 8 4 2 1 - |
gram stuks deciliter gram gram eetlepel stuks teentje theelepel theelepel naar smaak |
varkensvlees peper (rood) santen laos (vers) sereh (vers) olie ui knoflook asem (zonder pit) trassi zout | ||
Voor- berei- ding |
De lomboks koken. Ondertussen het vlees in stukjes snijden. | |||
Berei- ding |
Stamp de lomboks met de rest van de kruiden fijn. Fruit dit mengsel in de olie en voeg er het in stukjes gesneden vlees bij. Fruit de in ringen gesneden uien mee. Als het vlees er bruin begint uit te zien, wordt er de santen, al roerende, bijgevoegd tot de jus dik wordt en het vlees gaar is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2346 KiloJoules 559 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 15 gram 6 gram |