culinaire zaken .nl |
Ajam kerrie | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.25 3 5 3 2 2 2 2 1 1 0.25 0.25 - |
kilogram deciliter theelepel teentje theelepel eetlepel centimeter theelepel stuks theelepel theelepel stuks naar smaak |
kip water ketoembar knoflook sambal olie (arachide-) santen (blok) komijn ui laos (poeder) kurkuma (poeder) citroen zout | ||
Berei- ding |
Wrijf de kleingesneden ui met de uitgeperste teentjes knoflook, de sambal, de ketoembar, de djintan, de laos, de koenjit en wat zout fijn in een vijzel. Verhit de olie in een pan en fruit hierin het kruidenmengsel 4 minuten. Voeg de stukken kip, het water, de santen en het stukje citroenschil toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 50 minuten zachtjes sudderen tot de stukken kip gaar zijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3220 KiloJoules 767 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 96 gram 1 gram |