| culinaire zaken .nl |
Pakketje voor de barbecue - Forel in druivenblad | |||
| Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:10 | |
| Indelingen | Barbecue | Vis / Zeevruchten | ||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 4 4 2 2 3 2 8 - |
stuks eetlepel eetlepel teentje eetlepel stuks stuks naar smaak |
forel sap (citroen-) venkel (zaad) knoflook ![]() peterselie ![]() limoen ![]() druiveblad zout | ||
| Voor- berei- ding |
Maak de vissen schoon maar laat de kop eraan. Was ze van binnen en buiten onder de koude kraan en dep ze goed droog. | |||
| Berei- ding |
Roer een marinade van, citroensap, venkelzaad, zout, knoflook en peterselie. Bestrijk de vissen hiermee en laat ze een tijdje marineren. Snij de limoenen in dunne plakjes. Wikkel om elk visje 1-2 druiven bladeren en wikkel een paar plakjes limoen mee. Rooster ze boven witgloeiende houtskooltjes (in zo'n dubbel vis- of grillklemrooster) aan beide kanten 5 minuten. Lekker met dille-roomsaus en/of tzatziki. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2341 KiloJoules 557 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 75 gram 1 gram |