culinaire zaken .nl |
Makreel (gebakken) (Ikan Boemboe Bali II) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 2 2 2 1 1 1 1 1 - - - |
stuks theelepel stuks theelepel stuks theelepel stuks stuks teentje naar smaak naar smaak naar smaak |
kemirie (noot) laos (poeder) ui ketoembar salam (blad) sambal oelek puree (tomaten-) makreel (vers) knoflook zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. De kemiris worden fijngestampt. Maak de vis schoon, spoel ze af en licht inzouten. Kabeljauwfilet kan men zo bakken. Gebruikt men makreel, dan in 3 stukken verdelen en in de olie knappend bruin bakken. Leg de moten op een vuurvaste schaal. Maak een mengsel van de ingredienten. Fruit dit in wat olie tot de uien lekker bruin zijn. Voeg een beetje water en een blaadje salam toe. Laat de saus indikken. Giet de saus over de vis en warm dit in het geheel voor het eten op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |