culinaire
zaken
.nl
Makreel (gebakken)
(Ikan Boemboe Bali II)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
2
2
2
1
1
1
1
1
-
-
-
stuks
theelepel
stuks
theelepel
stuks
theelepel
stuks
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kemirie (noot)
laos (poeder)
ui ingrediënt info
ketoembar
salam (blad)
sambal oelek
puree (tomaten-)ingrediënt info
makreel (vers)
knoflook ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. De kemiris worden fijngestampt.

Maak de vis schoon, spoel ze af en licht inzouten. Kabeljauwfilet kan men zo bakken. Gebruikt men makreel, dan in 3 stukken verdelen en in de olie knappend bruin bakken. Leg de moten op een vuurvaste schaal. Maak een mengsel van de ingredienten. Fruit dit in wat olie tot de uien lekker bruin zijn. Voeg een beetje water en een blaadje salam toe. Laat de saus indikken. Giet de saus over de vis en warm dit in het geheel voor het eten op.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram