culinaire zaken .nl |
Makreel (gebakken) met Hoisin-saus (Hwo sien jioeng boen joe lau) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 4 3 3 1 0.25 0.10 |
stuks teentje stuks eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel |
makreel (vers) knoflook ui (voorjaars-) olie (zonnebloem-) saus (soja-) saus (hoisin-,zoetzuur) gember (wortel,vers) | ||
Berei- ding |
We gebruiken een halve theelepel gemberwortel. We gebruiken lichte sojasaus. Spoel de visfilets af onder koud stromend water. Maak ze droog met keukenpapier. Verhit de olie en fruit hierin de gepelde knoflookteentjes zolang tot ze goudbruin zijn. Schep ze uit de olie en verwijder ze. Bak de visfilets gedurende 4 a 5 minuten aan alle kanten bruin in de hete olie. Schuif hierna de visfilets naar een zijde en voeg de sojasaus toe. Roer er dan de geraspte gemberwortel door. Schuif dan de visfilets naar het midden van de wadjan en leg er een passend deksel op. Laat alles 1 a 2 minuten op een matig vuur staan. Voeg vervolgens de Hoisinsaus toe. Verdeel daarna alles over vier voorverwarmde borden en strooi er wat gesnipperde lenteuitjes of prei overheen. Geef er witte rijst bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |