culinaire
zaken
.nl
Mosselen met citroen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
2
1
1
-
kilogram
teentje
stuks
eetlepel
naar smaak
mossel ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
citroen
peterselie (vers) ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Boen de mosselen onder stromend water schoon. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die niet dicht gaan. Leg de mosselen in een hapjespan en zet het deksel erop. Verwarm de mosselen circa 5 minuten op half hoog vuur.
Pel intussen de teentjes knoflook en snij ze in plakjes. Schil de citroen en snij ze in plakjes. Schil de citroen en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Verdeel de knoflookplakjes en citroenpartjes tussen de mosselen. Laat de mosselen zonder deksel in nog circa 5 minuten gaar sudderen.
Maal er de peper boven en strooi de peterselie erover. Lekker met ciabata en een frisse salade.
Voedings-
waarde
Energie3402 KiloJoules
810 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
46 gram
127 gram
0 gram