culinaire zaken .nl |
Mosselen met citroen | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Bewerkelijk Slank | Snel Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2 1 1 - |
kilogram teentje stuks eetlepel naar smaak |
mossel knoflook citroen peterselie (vers) peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Boen de mosselen onder stromend water schoon. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die niet dicht gaan. Leg de mosselen in een hapjespan en zet het deksel erop. Verwarm de mosselen circa 5 minuten op half hoog vuur. Pel intussen de teentjes knoflook en snij ze in plakjes. Schil de citroen en snij ze in plakjes. Schil de citroen en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Verdeel de knoflookplakjes en citroenpartjes tussen de mosselen. Laat de mosselen zonder deksel in nog circa 5 minuten gaar sudderen. Maal er de peper boven en strooi de peterselie erover. Lekker met ciabata en een frisse salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3402 KiloJoules 810 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 46 gram 127 gram 0 gram |