culinaire zaken .nl |
Kabeljauwfilet met sojasaus | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:08 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 1.50 6 5 3 1.50 1 - - |
gram deciliter eetlepel stuks eetlepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
kabeljauw (filet) saus (soja-) bloem ui (bos-) olie (zonnebloem-) sap (citroen-) gember (poeder) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Roer citroensap, soja en gember door elkaar en giet deze marinade over de 4 visfilets, waar alle achtergebleven graten er (met een pincet) zijn uitgehaald. Leg de visfilets minstens een uur in dit mengsel en draai ze af en toe om. Dep de filets droog met keukenpapier en wentel ze door bloem. Bak de filets in zonnebloemolie aan beide kanten knapperig en lichtbruin. Reken op ongeveer 8 minuten per kant. Snij terwijl de filets in de marinade liggen de schoongemaakte lente-uitjes, in dunne ringen. Ook een flink stuk groen. Strooi deze over de gebakken visfilets. Koreaanse salade: Bij de kabeljauwfilets past een gemengde salade gemaakt van plakjes rettich, reepjes rode paprika en wat fijngehakte knoflook en gemberwortel. Deze salade wordt aangemaakt met een vinaigrette van zonnebloemolie, waaraan een scheutje sesamolie is toegevoegd, witte wijnazijn en peper en zout. Bestrooi de salade met geroosterde sesamzaadjes. Vul de maaltijd eventueel aan met gekookte miehoen of rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1379 KiloJoules 328 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 37 gram 0 gram |