culinaire zaken .nl |
Kabeljauw met gorgonzola | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Goedkoop Grill/grillplaat | Snel Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 4 2 2 0.50 - - |
gram stuks eetlepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
kaas (Gorgonzola) kabeljauw (moot) olie sap (citroen-) basilicum (vers) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Was de moten kabeljauw onder stromend water. Dep ze zorgvuldig droog. Wrijf de vis in met peper en zout. Roer het citroensap, de olie en basilicum door elkaar en bestrijk hiermee de moten kabeljauw. Rooster de moten onder de grill in 8 minuten goudbruin en gaar. Snij de gorgonzola in 4 plakken. Leg op iedere moot vis een plak en laat dit onder de grill licht smelten. Direkt serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1389 KiloJoules 331 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 31 gram 0 gram |