culinaire
zaken
.nl
Kabeljauw met champignons
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
250
200
2
25
2
2
1
-
-
gram
gram
gram
deciliter
gram
theelepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
kabeljauw (filet)
champignon ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
bouillon (vis-)
boter (room-)
sap (citroen-)
peterselie ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Bestrooi de kabeljauwfilet met wat zout en peper en besprenkel hem met de citroensap. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en de champignons 6 minuten. Doe het ui-champignonsmengsel in een ovenvaste schaal en leg de vis op het mengsel. Leg de partjes tomaat tussen de vis en schenk de visbouillon in de schaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en stoof de vis 25 minuten in een op 180 graden celsius voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie en bestrooi het gerecht met de fijngehakte peterselie. Serveer de kabeljauw met champignons met aardappelpuree of gekookte rijst.
Voedings-
waarde
Energie968 KiloJoules
230 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
35 gram
3 gram