culinaire zaken .nl |
Kabeljauw met champignons | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Ovenschotel | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 250 200 2 25 2 2 1 - - |
gram gram gram deciliter gram theelepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
kabeljauw (filet) champignon tomaat bouillon (vis-) boter (room-) sap (citroen-) peterselie ui peper zout | ||
Berei- ding |
Bestrooi de kabeljauwfilet met wat zout en peper en besprenkel hem met de citroensap. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en de champignons 6 minuten. Doe het ui-champignonsmengsel in een ovenvaste schaal en leg de vis op het mengsel. Leg de partjes tomaat tussen de vis en schenk de visbouillon in de schaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en stoof de vis 25 minuten in een op 180 graden celsius voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie en bestrooi het gerecht met de fijngehakte peterselie. Serveer de kabeljauw met champignons met aardappelpuree of gekookte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 968 KiloJoules 230 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 35 gram 3 gram |