culinaire zaken .nl |
Kabeljauw in roomsaus | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Ovenschotel | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 250 200 1.25 3 2 2 1 - - |
gram gram gram deciliter stuks takje teentje theelepel naar smaak naar smaak |
kabeljauw (diepvries-) wortel kaas room (slag-) ui peterselie knoflook kerrie (poeder) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Uien pellen in in ringen snijden. Worteltjes schrappen, wassen en in plakjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen. Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Vis inwrijven met zout en peper. In ovenschotel leggen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Erover verdelen: ui, wortel en peterselie. Bestrooien met kerriepoeder en kaas. Slagroom erover schenken. Afdekken met alufolie. In het midden van oven in ongeveer 1 uur gaarstoven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2200 KiloJoules 524 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 48 gram 4 gram |