culinaire zaken .nl |
Gevulde scholrolletjes met gorgonzolasaus | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron | Slank | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 50 25 7 2 1 0.50 - - |
gram gram gram eetlepel stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
scholfilet (diepvries) kaas (Gorgonzola) ham (rauw) room (koffie-) ui (bos-) perzik peterselie (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
In de magnetron scholfilet op 90-150 Watt ongeveer 6 minuten laten ontdooien. Intussen lente-uitjes schoonmaken en in stukken van ongeveer 4 centimeter snijden. Rauwe ham in luciferdunne reepjes snijden. Perzik schillen, in schijfjes en dan in reepjes snijden. In een kom koffieroom en gorgonzola door elkaar roeren. In de magnetron op vol vermogen (600-700 watt) ongeveer 1 minuut verwarmen tot kaas is gesmolten. Tot gladde saus roeren. Scholfilets met keukenpapier droogdeppen en uitspreiden. Bestrooien met zout en peper. Na elkaar lente-ui, perzik en hamreepjes erover verdelen. Scholfilets oprollen en naast elkaar in een glazen schaal leggen. Kaassausje erover schenken. Schaal afdekken met deksel of plastic folie. In magnetron scholrolletjes in ongeveer 7-9 minuten op driekwart vermogen (525-600 watt) gaar laten worden. Garneren met peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2755 KiloJoules 656 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 46 gram 41 gram 2 gram |