culinaire
zaken
.nl
Pakketje voor de barbecue - forel met champignons
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
125
1
40
10
2
2
-
stuks
gram
deciliter
gram
theelepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
forel
champignon ingrediënt info
wijn (wit,droog)
boter (room-)
sap (citroen-)
dille (vers)
peterselie (vers) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Bestrooi de schoongemaakte forellen van binnen en van buiten met wat zout en besprenkel ze met het citroensap. Vermeng de champignons met de peterselie en de dille.
Berei-
ding
Leg elke forel op een groot stuk beboterd aluminiumfolie. Verdeel de boter over de forellen en schenk er de wijn over. Vouw de folie rond de vissen zodanig dat goed gesloten pakketjes ontstaan. Leg de pakketjes in een ovenvaste schaal. Laat de forellen in 35 minuten in een op 200 graden celsius voorverwarmde oven gaar worden.

Serveer de forellen in de opengevouwen verpakking met gekookte aardappelen, een frisse salade en een boter- of mayonaisesaus.

TIP: Leg het pakketje ook eens op de barbeque.
Voedings-
waarde
Energie2734 KiloJoules
651 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
77 gram
1 gram