culinaire zaken .nl |
Pakketje voor de barbecue - forel met champignons | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Barbecue | Oven | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 125 1 40 10 2 2 - |
stuks gram deciliter gram theelepel eetlepel eetlepel naar smaak |
forel champignon wijn (wit,droog) boter (room-) sap (citroen-) dille (vers) peterselie (vers) zout | ||
Voor- berei- ding |
Bestrooi de schoongemaakte forellen van binnen en van buiten met wat zout en besprenkel ze met het citroensap. Vermeng de champignons met de peterselie en de dille. | |||
Berei- ding |
Leg elke forel op een groot stuk beboterd aluminiumfolie. Verdeel de boter over de forellen en schenk er de wijn over. Vouw de folie rond de vissen zodanig dat goed gesloten pakketjes ontstaan. Leg de pakketjes in een ovenvaste schaal. Laat de forellen in 35 minuten in een op 200 graden celsius voorverwarmde oven gaar worden. Serveer de forellen in de opengevouwen verpakking met gekookte aardappelen, een frisse salade en een boter- of mayonaisesaus. TIP: Leg het pakketje ook eens op de barbeque. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2734 KiloJoules 651 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 77 gram 1 gram |