culinaire zaken .nl |
Gebakken forel | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Grill/grillplaat | Snel | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 1 10 4 1 - - |
gram deciliter gram stuks bosje naar smaak naar smaak |
margarine wijn (wit) amandel (snippers) forel peterselie (bosje) zout peper | ||
Berei- ding |
Spoel de forellen goed af met water. Vul de buik van de forel met zout, grof gemalen peper en grof gehakte peterselie. Sluit de buik af met een houten cocktailprikker. Bak de gevulde forel in ruim boter om en om in ongeveer 2 minuten per kant. Doe de forel in een ovenschaal. Voeg witte wijn toe. Leg de amandelschijfjes bovenop. Laat de forel ongeveer 6 minuten grillen onder een hete grill. Indien nodig kunt u de tijd onder de grill verlengen met 6 minuten maar dan moet u wel een stukje aluminiumfolie op de forel leggen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3098 KiloJoules 738 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 75 gram 0 gram |