culinaire
zaken
.nl
Forel met amandeljus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
1
50
6
1.50
1
1
-
-
stuks
deciliter
gram
stuks
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
forel
wijn (wit,droog)
amandel (schaafsel) ingrediënt info
peperkorrel ingrediënt info
citroen
laurier (blad)
boter (room-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Oven voorverwarmen op 175 graden Celcius. 0.5 citroen uitpersen. 1 Citroen in lengte in vieren snijden. In wijde ovenschaal doen: wijn, 1 deciliter water, laurier en peperkorrels. Forellen erin leggen. In midden van oven in circa 30 minuten gaar laten worden. Af en toe met vocht bedruipen.
Schaal voorverwarmen.
In koekepan boter smelten. Amandelen in 5 minuten goudbruin bakken. Af en toe omscheppen. Citroensap erover gieten. Bestrooien met peper. Met schuimspaan forellen op voorverwarmde schaal scheppen. Amandeljus erover verdelen. Garneren met partjes citroen. Direkt opdienen.
Voedings-
waarde
Energie2878 KiloJoules
685 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
77 gram
1 gram