culinaire zaken .nl |
Boemboe bali ikan | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 20 10 4 2 2 2 1 1 0.50 0.50 - |
gram deciliter gram theelepel eetlepel stuks eetlepel theelepel eetlepel eetlepel theelepel theelepel naar smaak |
kabeljauw (filet) water bloem sap (citroen-) olie (arachide-) ui puree (tomaten-) sambal suiker (bruin) ketjap (manis) djahe laos (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Bestrooi de stukjes visfilet met wat zout en wentel ze door de bloem. Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokjes vis rondom mooi bruin. Haal de blokjes vis uit de pan en houd ze apart. Wrijf de kleingesneden uien met de sambal, de laos, de djahe, de bruine suiker en wat zout fijn in een vijzel. Fruit het kruidenmengsel 3 minuten in de in de pan achtergebleven bakolie van de vis. Voeg het water, de tomatenpuree, de ketjap en het citroensap toe en breng de saus aan de kook. Voeg de apartgehouden blokjes vis toe. Draai de hittebron laag en laat alles 12 minuten zachtjes sudderen tot de blokjes vis gaar zijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |