culinaire
zaken
.nl
Boemboe bali ikan
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
20
10
4
2
2
2
1
1
0.50
0.50
-
gram
deciliter
gram
theelepel
eetlepel
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
kabeljauw (filet)
water
bloem ingrediënt info
sap (citroen-)
olie (arachide-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
sambal
suiker (bruin)
ketjap (manis)
djahe
laos (poeder)
zout
Berei-
ding
Bestrooi de stukjes visfilet met wat zout en wentel ze door de bloem. Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokjes vis rondom mooi bruin. Haal de blokjes vis uit de pan en houd ze apart. Wrijf de kleingesneden uien met de sambal, de laos, de djahe, de bruine suiker en wat zout fijn in een vijzel. Fruit het kruidenmengsel 3 minuten in de in de pan achtergebleven bakolie van de vis. Voeg het water, de tomatenpuree, de ketjap en het citroensap toe en breng de saus aan de kook. Voeg de apartgehouden blokjes vis toe. Draai de hittebron laag en laat alles 12 minuten zachtjes sudderen tot de blokjes vis gaar zijn.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram