culinaire
zaken
.nl
Sate babi ketjil
(Kleine sate's van varkensvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
50
16
4
3
3
2
1.50
1
1
0.50
0.50
0.50
0.50
0.25
gram
theelepel
stuks
theelepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
varkensvlees (mager)
djahe
tomaat (kers-) ingrediënt info
sap (citroen-)
ketjap (manis)
ui ingrediënt info
ketjap (manis)
olie ingrediënt info
sambal oelek
djahe
komijn
olie (peper-,rood) ingrediënt info
ketoembar
sap (citroen-)
knoflook (poeder) ingrediënt info
Berei-
ding
We gebruiken kleine uitjes.

Maak het vlees droog en snij ze in blokjes van 1 centimeter. Meng in een kom 2 eetlepel ketjap, 1 eetlepel citroensap, knoflookpoeder, mespunt djahe, djinten, ketoembar, sambal en 0.5 eetlepel olie goed door elkaar. Marineer hierin de blokjes vlees en laat dit tenminste 2 uur op een koele plaats staan (niet in de koelkast). Af en toe even omscheppen. Maak de uitjes schoon. Snij ze in 6 parten. Was de tomaatjes en maak ze droog. Maak het gemarineerde vlees droog. Steek opeenvolgend een blokje vlees afgewisseld met een stukje ui en als laatste een kerstomaatje aan bamboestokjes. Bestrijk de kleine sate's aan alle kanten met olie. Voorzie ook de grillplaat of grillpan van een heel dun laagje olie. Verhit de grillplaat of pan en leg de sate's erop. Rooster ze in 6 tot 7 minuten. Keer ze regelmatig om opdat ze aan alle kanten gelijkmatig goudbruin worden geroosterd. Houd ze daarna warm. Maak de saus door eerst de suiker op te lossen in 1 eetlepel kokend water. Voeg daarna 2 eetlepel ketjap, 0.5 theelepel djahe, 0.5 theelepel rode peperolie en 0.5 theelepel citroensap toe aan deze oplossing. Leg de sate's op een voorverwarmde schaal en plaats een kommetje met saus erbij.
Voedings-
waarde
Energie581 KiloJoules
138 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
4 gram
4 gram