culinaire zaken .nl |
Sate babi ketjil (Kleine sate's van varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 50 16 4 3 3 2 1.50 1 1 0.50 0.50 0.50 0.50 0.25 |
gram theelepel stuks theelepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel theelepel theelepel theelepel theelepel theelepel theelepel theelepel |
varkensvlees (mager) djahe tomaat (kers-) sap (citroen-) ketjap (manis) ui ketjap (manis) olie sambal oelek djahe komijn olie (peper-,rood) ketoembar sap (citroen-) knoflook (poeder) | ||
Berei- ding |
We gebruiken kleine uitjes. Maak het vlees droog en snij ze in blokjes van 1 centimeter. Meng in een kom 2 eetlepel ketjap, 1 eetlepel citroensap, knoflookpoeder, mespunt djahe, djinten, ketoembar, sambal en 0.5 eetlepel olie goed door elkaar. Marineer hierin de blokjes vlees en laat dit tenminste 2 uur op een koele plaats staan (niet in de koelkast). Af en toe even omscheppen. Maak de uitjes schoon. Snij ze in 6 parten. Was de tomaatjes en maak ze droog. Maak het gemarineerde vlees droog. Steek opeenvolgend een blokje vlees afgewisseld met een stukje ui en als laatste een kerstomaatje aan bamboestokjes. Bestrijk de kleine sate's aan alle kanten met olie. Voorzie ook de grillplaat of grillpan van een heel dun laagje olie. Verhit de grillplaat of pan en leg de sate's erop. Rooster ze in 6 tot 7 minuten. Keer ze regelmatig om opdat ze aan alle kanten gelijkmatig goudbruin worden geroosterd. Houd ze daarna warm. Maak de saus door eerst de suiker op te lossen in 1 eetlepel kokend water. Voeg daarna 2 eetlepel ketjap, 0.5 theelepel djahe, 0.5 theelepel rode peperolie en 0.5 theelepel citroensap toe aan deze oplossing. Leg de sate's op een voorverwarmde schaal en plaats een kommetje met saus erbij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 581 KiloJoules 138 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 4 gram 4 gram |