culinaire zaken .nl |
Sandwich met ei-kaassallade en tomaat | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 12 3 2 1.50 0.25 0.02 - - |
gram sneetje eetlepel stuks eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
kaas brood (casino) yogonaise ei (kip) bieslook (vers) basilicum (vers) tomaat peper zout | ||
Berei- ding |
Eieren in circa 10 minuten hard koken, onder koud stromend water afspoelen en pellen. In kom eieren heel fijn prakken. Bieslook erboven fijnknippen. Basilicum, yogonaise en kaas erdoor roeren tot smeuig mengsel ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Tomaten wassen en in dunne plakjes snijden. Sneetjes brood bestrijken met ei-kaassalade. Tomaat over 6 sneetjes verdelen. Afdekken met besmeerde kant van rest van sneetjes brood. Met scherp broodmes korstjes mooi recht afsnijden. Sandwiches diagonaal doorsnijden en dakpansgewijs op schaal rangschikken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1709 KiloJoules 407 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 58 gram 19 gram 0 gram |