culinaire
zaken
.nl
Rempejek katjang
(rempejek met pinda's)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
100
75
25
2
2
0.50
0.50
0.50
0.50
-
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
teentje
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
olie ingrediënt info
pinda (ongezouten)
meel (rijst-)
maizena
santen ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kurkuma (poeder)
komijn
djahe
ketoembar
zout
Berei-
ding
We gebruiken circa 1/8 blok santen. De knoflook wordt uitgeperst.

Los de santen op in 1 deciliter kokend water. Laat dit afkoelen. Voeg knoflook, ketoembar, koenjit, djahe en een beetje zout toe aan de santen. Doe de rijstebloem en maizena in een kom, meng ze door elkaar en voeg dan het santenmengsel toe. Blijf roeren tot een niet al te dik beslag is verkregen. Voeg eventueel wat koud water toe. Schep dan de pinda's erdoor. Verhit de olie in een koekepan. Schep met een sauslepel 3 bergjes in de hete olie. Het beslag zal enigszins uitlopen. Niet meer dan 3 koekjes tegelijk bakken. Bak ze aan beide zijden goudbruin en knapperig. Uit laten lekken en afkoelen. Bewaar de rempejek in een goed gesloten weckpot.
Voedings-
waarde
Energie1815 KiloJoules
432 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
9 gram
4 gram