culinaire zaken .nl |
Rempejek katjang (rempejek met pinda's) | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 100 75 25 2 2 0.50 0.50 0.50 0.50 - |
deciliter gram gram gram eetlepel teentje theelepel theelepel theelepel theelepel naar smaak |
olie pinda (ongezouten) meel (rijst-) maizena santen knoflook kurkuma (poeder) komijn djahe ketoembar zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken circa 1/8 blok santen. De knoflook wordt uitgeperst. Los de santen op in 1 deciliter kokend water. Laat dit afkoelen. Voeg knoflook, ketoembar, koenjit, djahe en een beetje zout toe aan de santen. Doe de rijstebloem en maizena in een kom, meng ze door elkaar en voeg dan het santenmengsel toe. Blijf roeren tot een niet al te dik beslag is verkregen. Voeg eventueel wat koud water toe. Schep dan de pinda's erdoor. Verhit de olie in een koekepan. Schep met een sauslepel 3 bergjes in de hete olie. Het beslag zal enigszins uitlopen. Niet meer dan 3 koekjes tegelijk bakken. Bak ze aan beide zijden goudbruin en knapperig. Uit laten lekken en afkoelen. Bewaar de rempejek in een goed gesloten weckpot. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1815 KiloJoules 432 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 9 gram 4 gram |