culinaire zaken .nl |
Perkedel djagoeng II (Maiskoekjes met garnalen) | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 1 100 2 2 2 2 1 1 1 - |
gram deciliter gram stuks eetlepel teentje theelepel stuks theelepel stuks naar smaak |
mais (blik) olie garnaal (Hollands,gepeld) kemirie (noot) santen knoflook maizena ui sambal oelek ei (kip) zout | ||
Berei- ding |
De maiskorrels worden gekookt. We gebruiken dikke santen. De uit en knoflook worden gesnipperd. Het ei wordt losgeroerd. Zie voor de bereidingswijze het voorgaande recept. Maak ui, knoflook, kemiries en sambal fijn. Voeg fijngemaakte maiskorrels, ei, maizena, wat zout, gehakte garnalen en santen toe. Roer alles door elkaar en schep dan de stukjes mais erbij. Bak de koekjes. Maiskoekjes met garnalen dienen dezelfde dag gegeten te worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1423 KiloJoules 339 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 11 gram 3 gram |