culinaire zaken .nl |
Naan's (Gerezen Indiase broodjes) | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 250 2.50 75 2 2 2 1.50 1 - |
kilogram gram deciliter gram stuks zakje eetlepel bakje eetlepel naar smaak |
bloem boter (bak-) yoghurt noot (pistache-) ei (kip) gist (poeder) sesamzaad koriander (vers) suiker zout | ||
Berei- ding |
Bereiden: In pannetje boter laten smelten, met schuimspaan schuim afscheppen en weer laten afkoelen *. Boven grote kom koriander fijnknippen. Toevoegen: bloem, gist, suiker en zout. Goed door elkaar mengen. Eieren loskloppen. In midden van bloemmengsel kuil maken en losgeklopte eieren, yoghurt en 2 deciliter lauw watger erin schenken. Van midden uit met houten lepel tot gladde massa roeren. Al roerende 2 deciliter gesmolten boter toevoegen. In circa 10 minuten tot soepel deeg kneden. Kom afdekken met plasticfolie. Deeg circa 2.5 uur laten rijzen. Pistachenootjes pellen en fijnhakken. Deeg uitrollen tot dikke worst en in 30 stukken verdelen. Stukken tot druppelvormige bal vormen en nog circa 15 minuten onder plasticfolie laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. of gasovenstand 5. Bakplaat in oven heet laten worden. Deegballen op hete bakplaat zetten en bestrijken met rest van gesmolten boter. Bestrooien met pistachenootjes en sesamzaad. In midden van oven naan's in circa 15 minuten goudbruin en gaarbakken. (Naan's tot gebruik in schone theedoeken bewaren.) * De officiele naam van boter die u op deze manier verkregen heeft is 'ghee', een soort geklaarde boter uit de Indiase keuken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 6737 KiloJoules 1604 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 220 gram 39 gram 3 gram |