culinaire
zaken
.nl
Naan's
(Gerezen Indiase broodjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
250
2.50
75
2
2
2
1.50
1
-
kilogram
gram
deciliter
gram
stuks
zakje
eetlepel
bakje
eetlepel
naar smaak
bloem ingrediënt info
boter (bak-)
yoghurt
noot (pistache-)
ei (kip)ingrediënt info
gist (poeder)
sesamzaad ingrediënt info
koriander (vers)
suiker
zout
Berei-
ding
Bereiden: In pannetje boter laten smelten, met schuimspaan schuim afscheppen en weer laten afkoelen *. Boven grote kom koriander fijnknippen. Toevoegen: bloem, gist, suiker en zout. Goed door elkaar mengen. Eieren loskloppen. In midden van bloemmengsel kuil maken en losgeklopte eieren, yoghurt en 2 deciliter lauw watger erin schenken. Van midden uit met houten lepel tot gladde massa roeren. Al roerende 2 deciliter gesmolten boter toevoegen. In circa 10 minuten tot soepel deeg kneden. Kom afdekken met plasticfolie. Deeg circa 2.5 uur laten rijzen. Pistachenootjes pellen en fijnhakken. Deeg uitrollen tot dikke worst en in 30 stukken verdelen. Stukken tot druppelvormige bal vormen en nog circa 15 minuten onder plasticfolie laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. of gasovenstand 5. Bakplaat in oven heet laten worden. Deegballen op hete bakplaat zetten en bestrijken met rest van gesmolten boter. Bestrooien met pistachenootjes en sesamzaad. In midden van oven naan's in circa 15 minuten goudbruin en gaarbakken. (Naan's tot gebruik in schone theedoeken bewaren.)

* De officiele naam van boter die u op deze manier verkregen heeft is 'ghee', een soort geklaarde boter uit de Indiase keuken.
Voedings-
waarde
Energie6737 KiloJoules
1604 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
220 gram
39 gram
3 gram