culinaire zaken .nl |
Kwee Lapis I (Spekkoek, kruidige 2-kleurencake) | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 300 300 20 4 4 1 1 1 |
gram gram gram stuks theelepel theelepel theelepel theelepel theelepel |
suiker boter (bak-) bloem ei (kip) kaneel (poeder) foelie (blad) nootmuskaat kruidnagel kardamom (poeder) | ||
Berei- ding |
Splits de eieren in dooier en wit. Roer de eierdooiers met de suiker en de boter tot een gladde massa. Doe er al roerend de bloem door. Klop de eiwitten tot schuim en schep ze door het beslag. Verdeel het beslag in 2 helften, voeg aan 1 deel de kruiden toe. Vet een springvorm in en doe er een laagje deeg in. Laat dit in de oven of onder de grill op de hoogste stand gaar worden. Voeg laag na laag, om en om, het deeg toe, steeds een nieuwe laag als de vorige gaar is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 6459 KiloJoules 1538 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 146 gram 43 gram 1 gram |