culinaire zaken .nl |
Chinese loempia's | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 200 150 150 150 100 24 6 4 2 2 1 1 0.25 0.25 |
gram gram gram gram gram gram stuks stuks theelepel eetlepel eetlepel stuks theelepel theelepel eetlepel |
kool (wit) tauge ham (achter-) kipfilet varkenshamlap wortel loempiavel paddestoel (Chinees,droog maizena water olie (zonnebloem-) ei (kip) saus (soja-) olie (sesam-) suiker | ||
Berei- ding |
Laat de loempiavellen 12 uur ontdooien. Was, en week de paddestoelen 30 minuten in warm water, laat uitlekken, verwijder stelen en snij in dunne reepjes. Snij groenten, kip en vlees in reepjes. Meng kip, vlees, 1 theelepel suiker, 1 theelepel sojasaus, 0.25 theelepel sesamolie en 0.5 theelepel maizena. Was de tauge. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin 2 eetlepels olie. Roerbak het kipmengsel tot het verkleurt. Roerbak groenten en ham 1 minuut. Bind het vocht met zoveel van het bindpapje tot het een geheel is. Laat koud worden. Verdeel de vulling in 24 porties. Leg een loempiavelletje met de punt naar beneden op het aanrecht. Schep er 1 portie vulling op en vouw de onderste punt over de vulling. Vouw de zijkanten naar het midden. Klop het ei los in een kommetje. Besmeer de rand die nog op het aanrecht ligt met ei, en rol de loempia verder dicht. Druk de loempia voorzichtig plat om rollen tijdens frituren te voorkomen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1021 KiloJoules 243 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 29 gram 2 gram |