culinaire
zaken
.nl
Mosterd soep met cantharellen en truffel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
8
100
4
1
1
-
-
-
-
-
liter
deciliter
gram
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
room
cantharel ingrediënt info
mosterd (Grey poupon)
truffel ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
boter (bak-)
kervel (vers)
Berei-
ding
De bouillon tegen de kook aanbrengen en de truffel hierin in ongeveer 15 minuten gaar pocheren. De truffel schillen en de schilletjes terug doen in de bouillon.

De cantharellen schoon borstelen. De steeltjes afsnijden en samen met de room bij de bouillon doen. Het geheel laten inkoken tot er nog een liter vocht is overgebleven.

De soep met de staafmixer pureren, door een zeef schenken en op smaak brengen met mosterd, peper en zout.

De aardappel in blokjes snijden en gaar koken. De cantharellen even opbakken in wat hete olie.

Vier voorverwarmde soepborden in het midden garneren met warme aardappel en cantharellen. De truffelplakjes hier tegen aan zetten. De soep met een klont koude boter opkloppen en in de borden scheppen. De mosterdsoep met een plukje kervel garneren en direct serveren.
Voedings-
waarde
Energie2948 KiloJoules
702 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
6 gram
2 gram