culinaire zaken .nl |
Gegratineerde brie-knoflooksoep (roomkleurig) | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Magnetron | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 2.50 200 40 35 12 3 1 |
liter deciliter gram gram gram sneetje teentje stuks |
bouillon (kippen-,tablet) melk kaas (roombrie) boter (bak-) bloem stokbrood knoflook ui | ||
Berei- ding |
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij 150 gram brie in kleine stukjes. Snij de rest in dikke plakken. Verhit 40 gram boter in een pan met dikke bodem. Fruit op een laag vuur de ui met de knoflook circa 3 minuten. Voeg de bloem toe en laat al roerend circa 5 minuten zachtjes koken. Voeg al roerend langzaam de bouillon toe en laat de soep nog circa 15 minuten op laag vuur doorkoken. Voeg de blokjes brie en de melk toe en blijft roeren tot de brie gesmolten is. Laat de soep niet meer koken en breng op smaak met peper en zout. Schenk in elke kom 3 kleine stukjes stokbrood. Verdeel er de plakken brie over. Gratineer de soep onder de hete grill tot de kaas is gesmolten. Serveer met dunne bladerdeegstengels. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 9519 KiloJoules 2266 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 329 gram 76 gram 21 gram |