culinaire
zaken
.nl
Gegratineerde brie-knoflooksoep (roomkleurig)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
2.50
200
40
35
12
3
1
liter
deciliter
gram
gram
gram
sneetje
teentje
stuks
bouillon (kippen-,tablet)
melk ingrediënt info
kaas (roombrie)
boter (bak-)
bloem ingrediënt info
stokbrood
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
Berei-
ding
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snij 150 gram brie in kleine stukjes.
Snij de rest in dikke plakken.
Verhit 40 gram boter in een pan met dikke bodem.
Fruit op een laag vuur de ui met de knoflook circa 3 minuten.
Voeg de bloem toe en laat al roerend circa 5 minuten zachtjes koken.
Voeg al roerend langzaam de bouillon toe en laat de soep nog circa 15 minuten op laag vuur doorkoken.
Voeg de blokjes brie en de melk toe en blijft roeren tot de brie gesmolten is.
Laat de soep niet meer koken en breng op smaak met peper en zout.
Schenk in elke kom 3 kleine stukjes stokbrood.
Verdeel er de plakken brie over.
Gratineer de soep onder de hete grill tot de kaas is gesmolten.
Serveer met dunne bladerdeegstengels.
Voedings-
waarde
Energie9519 KiloJoules
2266 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
329 gram
76 gram
21 gram