culinaire zaken .nl |
Aspergeroomsoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:35 | |
Indelingen | Magnetron | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3.80 250 1 1 - - - |
gram deciliter gram bekertje gram naar smaak naar smaak naar smaak |
asperge (wit) fond (gevogelte-) asperge (groen) creme fraiche ham (runder) zout peper nootmuskaat | ||
Voor- berei- ding |
Was de soepasperges goed voor ze worden geschild, schil ze en doe de schillen in een pan. Leg er de geschilde asperges op en gier ter zoveel water op dat ze net onderstann. Kook de asperges in circa 15 minuten goed gaar. Schil intussen de groene asperges alleen aan de anderkant, snijd ze in schuine stukjes van 4 cm en kook ze apart in wat water met zout in circa 4 minuten beetgaar. Giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken en daarna uitlekken. Bewaar ze voor de garnering. Snijd de tong of ham in smalle reepjes. | |||
Berei- ding |
Pureer de gekookte soepasperges in de foodprocessor of door een zeef en doe de puree in een pan. Doe er 0.75 liter van het gezeefde aspergekookvocht en de gevolgltefond bij. Breng aan de kook en klop er de creme fraiche door. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat en schep er kort voor het serveren de groene asperges en de reepjes tong of ham door. Soepasperges minder mooi om te zien en daarom goedkoper, maar even lekker. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 224 KiloJoules 53 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 6 gram 3 gram |