culinaire zaken .nl |
Mosselsoep II | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Soep | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 2.50 200 6 2 1 1 1 1 - |
deciliter deciliter gram theelepel eetlepel eetlepel teentje theelepel stuks naar smaak |
bouillon (kippen-) santen mossel kerrie (poeder,Javaans) peterselie (vers) olie (zonnebloem-) knoflook sambal oelek ui zout | ||
Berei- ding |
Knoflook fijnhakken en 1 grote ui snipperen. De mosselen dienen van te voren gekookt te worden. Fruit de ui in de olie onder voortdurend omscheppen tot de ui begint te verkleuren. Voeg dan de fijngehakte knoflook en kerrie toe. Schep alles gedurende 30 seconden zonder ophouden en doe dan de sambal erbij. Weer omscheppen en dan de bouillon en santen toevoegen. Roer alles krachtig om en laat het langzaam aan de kook komen boven een matig vuur. Voeg zout naar smaak toe. Dan de mosselen erbij en laat alles nog 1 minuut op het vuur staan. De pan van het vuur halen. Roer de fijngehakte peterselie of korianderblaadjes door de soep. De soep onmiddelijk in voorverwarmde diepe borden of kommen opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1283 KiloJoules 305 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 10 gram 2 gram |