culinaire zaken .nl |
Tortellinisoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Makkelijk | Soep | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 100 100 10 4 4 2 2 1 1 1 1 |
deciliter gram gram gram stuks eetlepel takje takje stuks stuks stuks pot |
water tortellini (groen) ham (rauw) boter (room-) bouillon (tablet) ketchup (tomaten-) peterselie (vers) tijm (vers) ui paprika (groen) stokbrood boter (kruiden-) | ||
Voor- berei- ding |
Ui snipperen, ham en paprika in stukjes snijden. | |||
Berei- ding |
Braad de ui glazig in wat boter. Voeg er dan de ham en paprika bij en braad die circa 3 minuten mee. Voeg dan in 1 keer water, bouillontablet, tomatenketchup en tijm toe en breng het aan de kook. Voeg de tortellini toe en laat het geheel koken tot de tortellini gaar is (ca 12 minuten). Voeg op het laatst wat fijngesneden peterselie toe. Serveer met stokbrood en kruidenboter. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3348 KiloJoules 797 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 109 gram 33 gram 8 gram |