culinaire
zaken
.nl
Noorse vissoep
(Norske fiskesuppe)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
500
300
1.25
3
3
2
-
-
liter
gram
gram
deciliter
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (vis-)
kabeljauw (filet)
soepgroenten
room (zuur)
dille (vers)
melk ingrediënt info
eidooier
peper (wit) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Kabeljauw in kleine reepjes snijden.
Berei-
ding
Los de bouillonblokjes op en gooi de groente in de aldus ontstane bouillon. Zet het vuur iets lager en laat de groente gaar worden in 15 minuten. Vuur weer iets hoger maar laat de soep niet koken. Doe de kabeljauwfilet erbij en laat die 5 minuten pocheren. (dus heel zachtjes aan de kook houden)
Roer onderwijl de eierdooiers en de melk in een kommetje door e!kaar en doe daar drie eetlepels van de soep bij, gooi dit mengsel bij de soep en neem de pan van het vuur.
Op smaak brengen met peper en zout.

Roer vlak voor het opdienen de zure room door de soep en strooi de dille er overheen.

Stokbrood is hier natuurlijk erg lekker bij, maar wil je in de Scandinavische sfeer blijven dan kun je ook Knackebrod nemen.
Voedings-
waarde
Energie1378 KiloJoules
328 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
29 gram
4 gram