culinaire zaken .nl |
Noorse vissoep (Norske fiskesuppe) | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Noorwegen | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Soep | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 500 300 1.25 3 3 2 - - |
liter gram gram deciliter eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (vis-) kabeljauw (filet) soepgroenten room (zuur) dille (vers) melk eidooier peper (wit) zout | ||
Voor- berei- ding |
Kabeljauw in kleine reepjes snijden. | |||
Berei- ding |
Los de bouillonblokjes op en gooi de groente in de aldus ontstane bouillon. Zet het vuur iets lager en laat de groente gaar worden in 15 minuten. Vuur weer iets hoger maar laat de soep niet koken. Doe de kabeljauwfilet erbij en laat die 5 minuten pocheren. (dus heel zachtjes aan de kook houden) Roer onderwijl de eierdooiers en de melk in een kommetje door e!kaar en doe daar drie eetlepels van de soep bij, gooi dit mengsel bij de soep en neem de pan van het vuur. Op smaak brengen met peper en zout. Roer vlak voor het opdienen de zure room door de soep en strooi de dille er overheen. Stokbrood is hier natuurlijk erg lekker bij, maar wil je in de Scandinavische sfeer blijven dan kun je ook Knackebrod nemen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1378 KiloJoules 328 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 29 gram 4 gram |