culinaire zaken .nl |
Linzensoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Soep | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1.25 30 4 2 1.50 1 1 1 - - |
gram deciliter gram takje stuks stuks stuks stengel stuks naar smaak naar smaak |
linzen (rood) room (zuur) boter (room-) peterselie (bosje) wortel bouillon (kruiden-,tablet ui selderij (bleek-) paprika (rood) zout peper (wit) | ||
Voor- berei- ding |
Snipper de ui. Maak selderij schoon en snij in ringen. Maak wortels schoon en snij in plakken. Verwijder zaad en zaadlijsten van paprika, snij deze in stukjes. | |||
Berei- ding |
Hou wat selderij en paprika apart. Boter in de pan en alle groenten (behalve linzen) samen smoren. Na 1 minuut bouillon en linzen erbij. 30 minuten zachtjes laten koken. Zout en peper naar smaak. Garneren met toefje room, selderij, paprika en peterselie takken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1635 KiloJoules 389 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 42 gram 19 gram 21 gram |