culinaire
zaken
.nl
Tomatensoep met prei en kruidengehaktballetjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
7.50
150
3
2
2
2
1
1
0.50
-
-
gram
deciliter
gram
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
tomaat ingrediënt info
water
gehakt (varkens-)
room (koffie-)
bouillon (kippen-,tablet)
laurier (blad)
peterselie (vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
prei
tijm (gedroogd) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Was de tomaten en snijd ze in vieren. Pel en snipper de ui. Versnipper de peterselie.
Berei-
ding
Breng het water met de tomaat, ui, bouillontabletten, laurier en tijm aan de kook en laat de soep 20-30 minuten zachtjes koken.

Maak intussen de prei schoon en snij het witte en lichtgroene gedeelte in smalle ringen. Mang het gehakt met een derde van de koffieroom, zout, peper en de helft van de peterselie en draai er kleine balletjes van. Verwijder de laurier en pureer de soep (wrijf de soep eventueel nog door een zeef). Breng de soep weer aan de kook, voeg de prei en de gehaktballetjes toe en laat het geheel nog 5 a 7 minuten doorkoken tot de gehaktballetjes gaar zijn.

Breng de soep met zout en peper op smaak. Strooi er de rest van de peterselie over en roer de rest van de koffieroom door de soep.
Voedings-
waarde
Energie1364 KiloJoules
325 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
31 gram
11 gram
4 gram