culinaire zaken .nl |
Tomatensoep met prei en kruidengehaktballetjes | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Soep | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 7.50 150 3 2 2 2 1 1 0.50 - - |
gram deciliter gram eetlepel stuks stuks eetlepel stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
tomaat water gehakt (varkens-) room (koffie-) bouillon (kippen-,tablet) laurier (blad) peterselie (vers) ui prei tijm (gedroogd) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Was de tomaten en snijd ze in vieren. Pel en snipper de ui. Versnipper de peterselie. | |||
Berei- ding |
Breng het water met de tomaat, ui, bouillontabletten, laurier en tijm aan de kook en laat de soep 20-30 minuten zachtjes koken. Maak intussen de prei schoon en snij het witte en lichtgroene gedeelte in smalle ringen. Mang het gehakt met een derde van de koffieroom, zout, peper en de helft van de peterselie en draai er kleine balletjes van. Verwijder de laurier en pureer de soep (wrijf de soep eventueel nog door een zeef). Breng de soep weer aan de kook, voeg de prei en de gehaktballetjes toe en laat het geheel nog 5 a 7 minuten doorkoken tot de gehaktballetjes gaar zijn. Breng de soep met zout en peper op smaak. Strooi er de rest van de peterselie over en roer de rest van de koffieroom door de soep. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1364 KiloJoules 325 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 31 gram 11 gram 4 gram |