culinaire zaken .nl |
Soep (tomaten) met dilleroom | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk Slank | Snel Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 7.50 2 1.50 1 1 1 1 1 - - |
gram centiliter takje stuks stuks takje theelepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
tomaat room (slag-) tijm (vers) bouillon (kruiden-,tablet ui majoraan (vers) chilipoeder olie (olijf-) dille (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Pel en snipper de ui. Was de tomaten en snij ze klein. Verhit de olie in een pan en fruit de ui met chilipoeder even aan. Schep de tomaten erdoor en voeg de tijm, rozemarijn en 0,25 liter water toe. Kook de tomaten in circa 7 minuten zachtjes gaar. Wrijf de tomaten boven een andere pan door een zeef. Voeg de bouillontabletten en nog 4 deciliter water toe. Breng de soep opnieuw aan de kook. Klop intussen de slagroom half stijf en klop de dille en eventueel een snufje zout erdoor. Breng de tomatensoep op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 warme diepe borden en schep in het midden een flinke lepel dilleroom | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 602 KiloJoules 143 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 3 gram 2 gram |