culinaire
zaken
.nl
Soep (tomaten) met dilleroom
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
7.50
2
1.50
1
1
1
1
1
-
-
gram
centiliter
takje
stuks
stuks
takje
theelepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
tomaat ingrediënt info
room (slag-)
tijm (vers) ingrediënt info
bouillon (kruiden-,tablet
ui ingrediënt info
majoraan (vers)
chilipoeder
olie (olijf-) ingrediënt info
dille (vers)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Pel en snipper de ui. Was de tomaten en snij ze klein. Verhit de olie in een pan en fruit de ui met chilipoeder even aan. Schep de tomaten erdoor en voeg de tijm, rozemarijn en 0,25 liter water toe. Kook de tomaten in circa 7 minuten zachtjes gaar. Wrijf de tomaten boven een andere pan door een zeef. Voeg de bouillontabletten en nog 4 deciliter water toe. Breng de soep opnieuw aan de kook. Klop intussen de slagroom half stijf en klop de dille en eventueel een snufje zout erdoor. Breng de tomatensoep op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 warme diepe borden en schep in het midden een flinke lepel dilleroom
Voedings-
waarde
Energie602 KiloJoules
143 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
3 gram
2 gram