culinaire zaken .nl |
Rijst met doperwtjessoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Bewerkelijk | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 250 200 50 50 50 2 1 1 - - |
liter gram gram gram gram gram eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) doperwt (diepvries) rijst (risotto-) boter (room-) kaas (parmezaans) bacon peterselie (vers) ui olie (olijf-) peper (zwart) zout | ||
Voor- berei- ding |
Laat de diepvrieserwtjes ontdooien. Snijd de bacon fijn. Hak de ui fijn. | |||
Berei- ding |
Smelt 25 gram boter met de olijfolie en bak de bacon en ui zachtjes tot de ui goudgeel is. Schep de rijst erdoor en voeg de helft van de bouillon toe. Kook de rijst in 15-20 minuten zachtjes gaar. Voeg geleidelijk de rest van de bouillon toe. Voeg de diepvriesdoperwtjes toe als de rijst gaar is. Warm de soep nog even door. Breng de soep op smaak met zout en peper. Roer de rest van de boter en de Parmezaanse kaas erdoor. Strooi de peterselie erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1528 KiloJoules 364 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 14 gram 4 gram |