culinaire zaken .nl |
Kastanjesoep (Soupe aux marrons) | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:50 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Soep | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 6 12 4 2 - |
gram centiliter gram sneetje stengel naar smaak |
kastanje (tam) melk boter (room-) brood (wit) selderij (bleek-) zout | ||
Berei- ding |
Snij de kastanjes met een scherp mesje kruiselings in, leg ze in kokend water en laat ze enkele minuten koken; de schillen laten nu gemakkelijk los. Breng de geschilde kastanjes in 1 liter water aan de kook. Was de bleekselderij, snij de stengels in repen en voeg die toe aan de soep. Breng de soep op smaak met zout en laat hem ongeveer 40 minuten koken tot de kastanjes gaar zijn. Wrijf de soep door een zeef of pureer het met de keukenmachine. Breng de melk in een steelpannetje aan de kook en roer dat door de soep. Bak het brood in de boter goudbruin, leg ze in een ovenvaste soepterrine midden in de voorverwarmde oven (250 graden Celcius, gasovenstand 6-7) en laat op de soep in 5 minuten een bruin korstje komen. Heet serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1834 KiloJoules 437 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 92 gram 10 gram 19 gram |