culinaire
zaken
.nl
Franse soep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
5
12
2.50
1
1
1
0.50
-
-
gram
centiliter
gram
stuks
stuks
teentje
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
melk ingrediënt info
boter (room-)
prei
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
bouillon (poeder)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Maak de preien schoon en snij ze in ringen. Snij van het groen wat fijne ringetjes en bewaar die. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Smoor de gesnipperde ui, de prei, aardappelen en uitgeknepen teentje knoflook 5 minuten in de boter. Giet de hete bouillon erbij en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Ga even met de garde door de pan om de aardappelen fijner te maken, waardoor de soep wat bindt. Klop het ei los met een scheutje melk of room. Giet al kloppend wat van de hete soep erbij en voeg dit mengsel (van het vuur af) al roerende aan de soep toe. Niet meer laten koken. Voeg naar smaak zout en peper toe en strooi de achtergehouden prei over de soep.
Voedings-
waarde
Energie1023 KiloJoules
244 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
41 gram
7 gram
6 gram