culinaire zaken .nl |
Franse soep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Slank | Soep | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 5 12 2.50 1 1 1 0.50 - - |
gram centiliter gram stuks stuks teentje stuks theelepel naar smaak naar smaak |
aardappel melk boter (room-) prei ui knoflook ei (kip) bouillon (poeder) peper zout | ||
Berei- ding |
Maak de preien schoon en snij ze in ringen. Snij van het groen wat fijne ringetjes en bewaar die. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Smoor de gesnipperde ui, de prei, aardappelen en uitgeknepen teentje knoflook 5 minuten in de boter. Giet de hete bouillon erbij en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Ga even met de garde door de pan om de aardappelen fijner te maken, waardoor de soep wat bindt. Klop het ei los met een scheutje melk of room. Giet al kloppend wat van de hete soep erbij en voeg dit mengsel (van het vuur af) al roerende aan de soep toe. Niet meer laten koken. Voeg naar smaak zout en peper toe en strooi de achtergehouden prei over de soep. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1023 KiloJoules 244 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 41 gram 7 gram 6 gram |