culinaire zaken .nl |
Consomme in bladerdeeg | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Feestelijk Goedkoop | Makkelijk Oven | Soep | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 200 100 4 3 2 1 |
liter gram gram plakje eetlepel stuks stuks |
water soepgroenten gehakt (runder-) bladerdeeg basilicum (vers) consomme (tablet) ei (kip) | ||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Klop het ei los. Maak van het rundergehakt soepballetjes en kook deze gaar. Verdeel de soepgroenten, soepballetjes en basilicum over de soepkoppen. Breng het water aan de kook en voeg de consommetabletten toe. Vul de koppen ermee. Maak de bladerdeegplakjes aan een zijde vochtig en bedek hiermee de koppen (de vochtige zijde naar beneden). Bestrijk het bladerdeeg met ei. Zet de koppen in de oven en laat het deeg in 15-20 minuten mooi bruin en gaar worden. Serveer het zo op tafel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1338 KiloJoules 319 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 11 gram 2 gram |