culinaire zaken .nl |
Basisrecept - verse pesto | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Vegetarisch | Zonder Koken | Basisrecept | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 30 30 2 3 - - |
teentje gram gram eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
knoflook pit (pijnboom-) basilicum (vers) kaas (parmezaans) olie (olijf-) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Verse pesto is uiteraard veel smakelijker dan de pesto uit potjes. Gelukkig is het vrij eenvoudig zelf te maken. | |||
Berei- ding |
Pel de knoflook en hak deze grof. Pureer de knoflook, pijnboompitten en basilicumblaadjes met de keukenmachine. Meng de kaas erdoor. Tijdens het mengen de olie in een dun straaltje toevoegen. Blijf mengen tot een smeuige dikke saus onstaat. Breng het geheel op smaak met peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 668 KiloJoules 159 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 6 gram 0 gram |