culinaire
zaken
.nl
Basisrecept - verse pesto
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
30
30
2
3
-
-
teentje
gram
gram
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
knoflook ingrediënt info
pit (pijnboom-)
basilicum (vers)ingrediënt info
kaas (parmezaans)
olie (olijf-) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Verse pesto is uiteraard veel smakelijker dan de pesto uit potjes.
Gelukkig is het vrij eenvoudig zelf te maken.
Berei-
ding
Pel de knoflook en hak deze grof. Pureer de knoflook, pijnboompitten
en basilicumblaadjes met de keukenmachine. Meng de kaas erdoor. Tijdens het mengen de olie in een dun straaltje toevoegen. Blijf mengen tot een smeuige dikke saus onstaat. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Voedings-
waarde
Energie668 KiloJoules
159 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1 gram
6 gram
0 gram