| culinaire zaken .nl |
Tomatensaus 1 | |||
| Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:10 | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 1 1 1 400 1 - - 1 |
stuks teentje eetlepel gram deciliter naar smaak naar smaak stuks |
ui ![]() knoflook ![]() puree (tomaten-) ![]() tomaat (blik) ![]() wijn (rood) zout peper ![]() tomaat ![]() | ||
| Voor- berei- ding |
Snipper de ui. Hak de verse tomaat fijn. Hak de tomaat uit blik samen met het vocht fijn. | |||
| Berei- ding |
Fruit de ui met de knoflook en de tomatenpuree en stoof dit 1 uur met de gehakte tomaten uit blik, de rode wijn, zout en peper. Roer het mengsel koud en vermeng de saus met fijngehakte verse tomaat. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 161 KiloJoules 38 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 1 gram 1 gram |