culinaire zaken .nl |
Tomatensaus 1 | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 1 400 1 - - 1 |
stuks teentje eetlepel gram deciliter naar smaak naar smaak stuks |
ui knoflook puree (tomaten-) tomaat (blik) wijn (rood) zout peper tomaat | ||
Voor- berei- ding |
Snipper de ui. Hak de verse tomaat fijn. Hak de tomaat uit blik samen met het vocht fijn. | |||
Berei- ding |
Fruit de ui met de knoflook en de tomatenpuree en stoof dit 1 uur met de gehakte tomaten uit blik, de rode wijn, zout en peper. Roer het mengsel koud en vermeng de saus met fijngehakte verse tomaat. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 161 KiloJoules 38 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 1 gram 1 gram |