culinaire zaken .nl |
Nachodip | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Pittig | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 1 2 2 1 1 - |
eetlepel stuks stuks teentje blik theelepel naar smaak |
olie (olijf-) ui (rood) tomaat knoflook puree (tomaten-) saus (chili-) tabasco | ||
Voor- berei- ding |
Pers de knoflook uit. Hak de tomaten fijn. Snipper de rode ui zeer fijn. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een koekepan en voeg de ui toe. Fruit de ui goudbruin en voeg dan de stukjes tomaat, de knoflook, de tomatenpuree en de chilisaus toe en laat dit al roerend 5 minuten zachtjes pruttelen. Maak de saus af met een scheutje tabasco. Serveer de dip met bugles. Een koud glas bier of een koele witte wijn smaakt hier uitstekend bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 321 KiloJoules 76 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 1 gram 1 gram |