culinaire zaken .nl |
Aardappelsaladesaus met bier | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 2 2 2.50 2 1 - - |
eetlepel stuks eetlepel deciliter theelepel deciliter naar smaak naar smaak |
olie (zonnebloem-) ui bloem pils suiker azijn peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Snipper de ui fijn. | |||
Berei- ding |
Verwarm de olie in een pannetje en laat de uien erin glazig worden. Voeg al roerend de bloem erbij. Voeg dan in scheutjes de pils toe. Roer er, als de saus een glad geheel is, de suiker en de azijn door en maak de saus af met wat zout en peper naar smaak. Laat de saus ietsje afkoelen en giet haar dan over gekookte aardappelplakjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 508 KiloJoules 121 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 1 gram 1 gram |