culinaire zaken .nl |
Rozemarijn-tomatensaus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Barbecue | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
15 200 2 1 5 0.50 - - |
gram gram stuks teentje eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
boter (room-) tomaat ui (voorjaars-) knoflook peterselie (vers) rozemarijn (gedroogd) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Hak de peterselie fijn. Hak de knoflook fijn. Snij de voorjaarsui in ringen. Ontvel de tomaat en snij deze in stukjes. | |||
Berei- ding |
Smoor de tomaten met de lente-uitjes, de knoflook en de peterselie circa 5 minuten in de boter. Breng op smaak met de rozemarijnnaaldjes, zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 271 KiloJoules 65 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 3 gram 1 gram |