culinaire zaken .nl |
Marasquinsaus (Een saus voor pudding of ijs) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1 5 1 25 1 100 50 |
Milliliter stuks gram stuks gram theelepel Milliliter Milliliter |
melk vanille (stokje) maizena eidooier suiker kleurstof (rood) room (slag-) marasquin | ||
Voor- berei- ding |
In plaats van rode kleurstof kan ook een stukje rode bladgelatine gebruikt worden. Week de gelatine eerst in water en knijp het uit. | |||
Berei- ding |
Breng het grootste deel van de melk met het gespleten vanillestokje langzaam tegen de kook aan. Roer de eidooier met de suiker goed glad, voeg de maizena en de rest van de melk toe en meng alles tot een glad papje. Giet wat hete melk bij dit papje, giet alles terug in de pan en laat de vla onder roeren een of twee minuten doorkoken. Kleur de saus lichtrose met de kleurstof. Roer na afkoeling de room en de marasquin door de saus. Vergeet niet het vanillestokje te verwijderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 771 KiloJoules 184 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 4 gram 0 gram |